Eletään syyskuun ensimmäsitä viikkoa ja viimeistään tässä vaiheessa on pakko myöntää, että syksy on saapunut. Ilmat ovat viilentyneet ja säät muuttuneet sateisimmaksi ( ja valitettavasti olen saanut huomata, että ei ole olemassa sanontaa: minkä syksy kastelee, se myös kuivaa).

Kukkasten väriloisto on hävinnyt lempeiden kesäpäivien mukana ja piiloutunut odottamaan ensi kesää.

Ja jo muutaman viikon olemme saamme ihailla ilmassa liitäviä ruskalehtiä, jotka laskeutuvat kevyesti lähimpään kuralammikkoon tai päätyvät yli-innokkaan pihanhoitaja naapurin haravan hampaisiin.

Ja varmuuden vuoksi, jos kaikki edellinen on jäänyt huomaamatta, syksyn saapumisen huomaa viimeistään siitä, kun aamulla lähtee polkemaan töihin/kouluun ja huomaa sinipunaisina hehkuvien sormien kaipaavaan lapasten lämpöön!

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Henk. koht olen kuitenkin päättänyt tänä vuonna keskittyä syksyn positiivisiin puoliin.  Syksy merkitsee uutta alkua; saa aloittaa alusta, puhtaalta pöydältä, mukanaan korillinen aurinkoisia kesämuistoja, joihin voi uppoutua silloin kun syksyn sateet masentaa :)

 

Ja niin, se varmin merkki syksyn saapumisesta? Mielestäni se on ehdottomasti se, kun edellispäivänä oli tuttava perheeni nelivuotias pikkupoika tokaissut tarhaan mennessä "Äiti, täällä tuoksuu ihan syksylle!"

 

Joten ei muuta kun kumpparit jalkaan ja sieniä keräilemään! Ehkäpä itsekkin keriäisin kameran kanssa ulkoilemaan ja nappaamaan muutaman ruska kuvan, ken tietää?